Kontrolni zdravstveni pregledi, OBVESTILO VOZNIKOM

Na pregled se naročite čim prej in s klicem ne odlašajte, ker so čakalne dobe dolge.

2
1487
Zdravstveni dom

Minister za zdravje je na podlagi drugega odstavka 15. člena Pravilnika o zdravstvenih pogojih voznikov motornih vozil, objavil seznam pooblaščenih izvajalcev zdravstvene dejavnosti na območju Republike Slovenije.

Kontrolni zdravstveni pregled mora opraviti voznik, kateremu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje ali mu je bila izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Kontrolni zdravstveni pregledi, OBVESTILO VOZNIKOM

Na pregled se naročite čim prej

Na pregled se naročite čim prej in s klicem ne odlašajte, ker so čakalne dobe dolge. Preden odidete na kontrolni zdravstveni pregled. Praviloma zdravstveni karton zahteva pooblaščeni izvajalec zdravstvene dejavnosti, vendar se je dobro o tem prepričati, ko se boste naročili na pregled.

Na kontrolni zdravstveni pregled morate:

  • priti tešči in
  • s seboj prinesti dokument, na podlagi katerega vam je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje (sklep o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja ali sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja ali sodbo sodišča).
  • s seboj morate imeti zdravstveno kartico;
  • veljavni osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list);
  • očala ali kontaktne leče, če jih nosite ali jih imate predpisane ter zadnji izvid okulista ali podatke o dioptriji vaših očal ali leč;

Preberite si tudi druge uporabne novice:

Uporabni nasveti:

Če vam je bilo vozniško dovoljenje odvzeto zaradi vožnje pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog, je izjemno pomembno, da se pripravite na kontrolni zdravniški pregled, tako da ne pijete alkoholnih pijač, ter prenehate z uporabo drog. Priporočljivo pa je da naredite tudi razstrupljanje telesa s katero od priznanih metod ali z opisanimi v sledečih novicah – Razstrupljanje telesa ali detoksikacija , Razstrupljanje telesa z štirimi dopolnjujočimi metodami , Razstrupljanje telesa – Marihuana , Enostavno razstrupljanje in čiščenje jeter pred kontrolnim zdravniškim pregledom , Zahtevno razstrupljanje in čiščenje jeter pred kontrolnim zdravniškim pregledom .

Tu je pomembno saj se nekatere snovi pri redni uporabi iz telesa izločijo tudi šele po 3 tednih. Zato vam svetujemo, da ne uživate alkohola in drog, ter sami poskrbite za razstrupljanje telesa.

Začasni odvzem vozniškega dovoljenja

2 KOMENTARJI

Napišite svoje mnenje