Konoplja - marihuana

Marihuana ali bolj po domače trava, je zloglasno trmasta in se zadržuje v vašem telesu zelo dolgo. Lahko jo najdemo na različnih mestih v telesu tudi do 6 mesecev in več.

Razstrupljanje telesa – Marihuana

Posebno pozornost smo namenili razstrupljanju telesa od THC-ja, ki je glavna nelegalna sestavina marihuane. Ostale droge se namreč izločijo iz telesa hitreje in jih po nekaj dneh ni več možno zaznati v našem telesu, zato posebna priprava na zdravniški pregled ni potrebna.
Urinski test na THC je lahko pozitiven do 21 dni po enkratni uporabi in do 3 mesecev pri redni uporabi marihuane. Vendar vam glede urinskega testa ni potrebno skrbeti, saj ga pri kotrolnem pregledu ne izvajajo. Krvni test pa je lahko pozitiven do 14 dni po enkratni in do 3 mesece pri redni uporabi marihuane, v slini pa jo testi kot so DrugWipe 6S, ki ga uporablja tudi slovenska policija, zaznajo do dva dni pri enkratni uporabi in do teden dni pri redni uporabi.

Preberite si tudi:

Predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja

Zakaj THC ostane tako dolgo v našem telesu?

THC ostane v našem telesu zaradi tega ker je aktivna snov in je topna v maščobi. To pomeni da se pri kajenju trave THC kopiči in shranjuje v naših maščobnih celicah. Bolj kot je trava močna in bolj redno kot jo uporabljamo, več se je shrani v naših maščobnih celicah. Tako potem ko vaše telo porablja odvečne maščobe, se THC ponovno sprosti v kri in ko ga prebavimo se sprosti v urin.

Ravno zato je čiščenje oz. razstrupljanje telesa od THC-ja lahko zelo zoprno, saj moramo po navadi kontrolni zdravniški pregled opraviti v roku 15 dni (ne velja za Novo Gorico, Ljubljano, Koper in Kranj kjer so čakalne dobe lahko tudi do 2 meseca) v kolikor želimo hitro do vozniškega dovoljenja.

Prvi nasvet za razstrupljanje telesa od marihuane

Prvi nasvet, ki ga lahko ponudimo v tem primeru je, da takoj prenehate z uporabo Marihuane in drugi, da takoj po storjenem prekršku pričnete z razstrupljevanjem telesa.

Preberite si tudi:

  • Kazen, globa za joint, konopljo, marihuano – Vse kar morate vedeti!V članku “Kazen, globa za joint, konopljo, marihuano – Vse kar morate vedeti!” želimo širšemu občinstvu predstaviti prekrškovni, kazenski in pravni pogled posedovanja manjše količine droge za lastno rabo. Kako poteka postopek, kakšne so kazni in kakšna so dejanja policije, kaj je sprejemljivo in kaj ni, kaj policisti smejo in kaj ne, ter kljub temu počnejo.

Predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

Tretji nasvet za razstrupljanje telesa od marihuane

Ob tako pomembnem zdravniškem pregledu, ko je na kocki vaše vozniško dovoljenje vam svetujemo, da za razstrupljanje telesa poskrbite na več načinov hkrati. Priporočamo vam kombinacijo naravnega čiščenja in čiščenja s posebnimi za ta namen pripravljenimi preparati, ki jih lahko kupimo preko spleta, v drogerijah in lekarnah.

Čiščenje črevesja in jeter – Kombinacija probiotikov, prebiotikov in encimov (z izbranimi zelišči) v izdelku NutriCol je za vaše telo koristna izbira za revitalizacijo  vaše črevesne mikrobiote in globinsko čiščenje črevesja.

Čiščenje telesa in krvi – Razstrupljanje telesa je odlična metoda za povrnitev življenjske energije. Pri tem vam je lahko v odlično pomoč klamatska alga NutriMax ali KlamathRW®max, s katero dobite še mnogo več, saj vsebuje tudi vse hranilne snovi (vitamine, minerale, amino kisline, omega 3 in 6,…), antioksidante, posebne molekule pomembne za krepitev naravne odpornosti in dobro psihofizično počutje.

Preberite si tudi:

Kura s kreatinom

Za hiter takojšnji učinek nekateri priporočajo kuro s kreatinom (creatine monohydrate) v podvojeni dnevni dozi, oz najvišji dovoljeni dnevni dozi.

Kreatin je amino kislina, ki se običajno prodaja v trgovinah s športno prehrano. Kreatin poveča sposobnost telesa, da proizvede energijo hitro in pomaga pri pridobivanju mišične mase, kar je dobra lastnost, saj redni uporabniki marihuane praviloma niso veliko športno aktivni. Športna aktivnost, kardio treningi pa pripomorejo k topljenju maščobnih celic v katerih se nabira THC.

Povzetek

Ne glede na vse zgoraj povedano so 4 stvari, ki so najpomembnejše!

Voda – ni bolj naravne metode. S pitjem zadostnih količin vode omogočimo organizmu, da izpere iz telesa strupene snovi. Zadostna količina vode  je od 2 do 3 litre na dan.
Masaža – pospešujejo cirkulacijo krvi in posledično izločanje maščobnih celic.
Hrana – pravilna prehrana je bistvenega pomena pri preprečevanju nastajanja maščobnih celic. Uživanje zadostnih količin svežega sadja in zelenjave bo zagotovilo telesu zadostno količino vitaminov in mineralov. Najpomembnejši je velik vnos vitamina C, pomaga pa tudi B-komplex. Prav tako pomagajo živila, kot so kurkuma, CAMU CAMU, šparglji, regrat, česen, ingver, limona, grenivka, artičoke in pegasti badelj.

Rekreacija – redna telesna dejavnost (4-5 krat tedensko vsaj 1 uro) bo s pospešenim delovanjem srca zagotovila telesu dobavo potrebnih, prej zaužitih mineralov in vitaminov ter s povečanim dihanjem poskrbela za odstranjevanje odpadnih snovi in strupov iz telesa.

Preberite si tudi druge uporabne novice:

Zahteva za izročitev začasno zaseženega vozila

6 KOMENTARJI

    • Pegasti Badelj se priporoča za razstrupljanje jeter, kadar je treba iz telesa spravit THC, pa je bolj pomemben 100% kreatin, ki topi maščobne celice v katerih se nahaja THC, da pa slednjega spravimo iz krvi, pa vsekakor pomaga tudi Pegasti Badelj.

  1. Obveščamo vse bralce, da je dne 18.06.2019 bil objavljen popravek Zakona o voznikih, po katerem lahko kandidati opravljajo kontrolni zdravniški pregled pri katerikoli zdravstveni ustanovi, ki je pooblaščena.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here